Julgodis för din hund

Hej på er alla hundälskare!
Idag har det snöat i många delar av landet vilket iallafall får mig att känna lite mer julstämning. Kan ni tänka er att det redan är första advent nästa vecka? Det ska vi självklart fira här på Taxens hundskola med lussebullar och kaffe till alla tvåbenta medlemmar, men vi måste ju självklart ha lussemys för våra fyrbenta vänner också.

Jag tänkte därför ge er tips idag om lite hundvänligt godis att bjussa era voffsingar på.Man ska ju som de flesta vet inte ge sin hund utav det godis som vi äter då det kan innehålla ämnen som vi kanske tål men som kan vara skadliga för vår fyrbente vän. Men jag har letat upp och testat på ett par enkla recept på godis som du mer än gärna kan bjussa din hund på.

Det första receptet jag tänkte dela med mig av är en stor favorit bland mina hundar och superenkelt att tillaga, nämligen torkad blodpudding. Du följer bara enkelt dessa steg

 • Skär blodpuddingen i mindre bitar
 • Lägg bitarna i en ugnsform och sätt in i ugnen på ca 100 grader
 • Låt dem vara i ugnen ifrån 30 minuter och uppåt beroende på hur torra du vill att bitarna ska vara.Enklare än så blir det inte, och du har nu godis till din hund att ha med på adventsfikat. Om du inte vill använda din ugn kan jag även tipsa om denna ifrån Jula där du enkelt kan torka ditt eget hundgodis. Du kan även enkelt göra liknande god men istället använda dig utav lever och kycklingbitar, skillnaden är bara att bitarna behöver längre torktid än blodpudding.

  Nästa recept jag vill dela med mig av är på Tonfiskkex.
  Du behöver då, tonfisk i olja, ägg, majsmjöl, vetemjöl och majsolja.

 • Blanda tonfisk mjöl och ägg till att det blir en deg
 • Kavla ut degen på en plåt och skär i mindre bitar som passar din hund
 • Grädda på en plåt i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter beroende på hur stora bitarna är.Ta sedan ut plåten och låt kexen svalna innan du bjuder din hund på dem.

  Föredrar du hellre att ge din hund vegetariskt godis så kan jag tipsa om att lägga in sötpotatis en stund i ugnen för att sedan låta svalna och bjuda din hund på. Jag kan inte lova att alla hundar tycker om vegetariskt hundgodis men sötpotatis brukar fungera och vara omtyckt när jag har testat att bjuda på det tidigare.
  Känner man att man inte riktigt har tid att lägga på att göra eget godis så går det ju självklart att köpa färdigt. Jag hittade till exempel denna  burk med julgodis för din hund som går att beställa på internet.
  Julgodis-till-hundar_4738

Du gillar kanske också...