Smith berättar

Hej,

Mitt namn är Mr Smith och jag är en levnadsglad mops på 4 jordsnurr. Jag är en av Taxens Hundskolas allra mest trogna gäst och har därför fått i uppdrag att skriva det allra första inlägget i Hundbloggen, hurra!

Igår var en mycket spännande dag i mopslivet. Jag badade nämligen för första gången i mitt 4-åriga liv. Kan ni tänka er! Jag har alltid varit en smula skraj för just vatten. Det är mörkt, djup och ser väldigt skrämmande ut. Dessutom kan man, om man har riktigt otur, stöta på både sjöodjur och sjögräs i det blå, något man helst vill undvika! Men, hur som helst, igår gick vi som vanligt en skogpromenad på förmiddagen. Vi var ett härlig gäng på 7 stycken vovvar som kutade runt för fulla muggar bland kottar och stenar och vi kände nog alla att; wow, detta kommer bli en härlig dag!

Efter omkring 45 minuter kom vi fram till sjön i närområdet och mina kompisar plaskade glatt i, precis som vanligt. Vanligtvis brukar jag få en stor klump i magen bara av att kolla på vattnet, men denna dag kändes det annorlunda, nästan som om jag svävade på moln. Jag började med att försiktigt placera tassarna i vattenbrynet, det kändes riktigt skönt att svalkas av det kalla vattnet. Därefter så plumsade jag i, plask sa det! Döm om de andras förvåning när jag simmade omkring i vattnet som om jag aldrig gjort något annat. Min dagmatte och husse blev nog allra mest överraskade och jag fick till och med ta emot applåder, det var en härlig känsla!

Det här med hundsim är något jag absolut tänker fortsätta med framöver. Tänkt vad jag har missat under mina fyra år som bad-oskuld. Det ser ut som att vi redan idag ska ta ett återbesök till Öresjön, denna dag ser jag fram emot.

Ciao!

 

Du gillar kanske också...