Hundvänligt påskpynt

Hej alla hundälskare!
Nu börjar vi närma oss påsk och jag gissar på att påskpysslandet är i full gång hos de flesta. Det är ju något av det mysigaste som finns att få vara hemma och fixa i ordning och pynta sitt hem. Men något som jag med detta inlägg vill informera alla om är att tänka på vad ni använder er utav för pynt och vart ni placerar det i ert hem.

Hundar kan äta det mesta och kan omedvetet nafsa i sig något oätbart som sedan fastnar i hundens hals eller i tarmar vilket kan bli livshotande för er fyrbente lille vän. Så placera inte påskfjädrar och dylikt i växter som står på golvet så att er hund kan komma åt dessa. Vill ni ha en extra djurvänlig påsk så rekommenderar jag även att skippa fjädrarna helt i påsk. Jag gissar på att det blir en hel del choklad-ägg hos hemma hos många i år med, vilket ni självklart ska unna er, choklad är bland det bästa jag vet, tyvärr så är det även något som hundar gillar att nafsa i sig vilket är jättefarligt. Hundar ska absolut inte äta choklad då detta kan vara giftigt för dem. Samma sak gäller deg om ni ska baka något smarrigt till i påsk, nötter, russin med mera. Vill ni se en riktigt bra lista med saker som hundar absolut inte får äta så kan ni kika på Agrias lista över farliga ämnen dör hundar.

Hur ni påskpyntar där hemma är väldigt olika och det är egentligen bara fantsin som sätter gränser, men tänk gärna en extra gång när ni placerar ut ert pynt om er hund skulle kunna få tag i pyntet och om pyntet skulle kunna skada er hund.

9647422

Du gillar kanske också...