Extra kostnader hos större hundraser


Som de flesta hundägare vet finns det vissa kostnader som följer med att äga ett husdjur. Men vad vissa kanske inte inser är att dessa kostnader kan vara ännu högre för dem som äger större hundraser. Här är några saker att tänka på om du funderar på att skaffa en stor hund:

  1. Mat: Större hundar behöver mer mat, vilket innebär att du måste lägga mer pengar på hundmat varje månad.
  2. Veterinärvård: Större hundar är mer benägna att få hälsoproblem, så du kan behöva budgetera för extra veterinärvård under hundens liv.
  3. Motion: Stora hundar behöver mycket motion, du måste därför se till att du har tid och ork att gå ut med dem regelbundet.
  4. Högre försäkringspremie

Extra kostnader bör övervägas innan du skaffar någon typ av hund, men de är särskilt viktiga att tänka på om du funderar på en större ras. Genom att göra din forskning och veta vad du kan förvänta dig kan du var beredd på de extra kostnader som följer med att äga en stor hund.

Mat: Större hundar behöver mer mat

Största kostnad är mat – större hundar behöver mer mat, vilket innebär att du måste lägga mer pengar på hundmat varje månad. Det är också rekommenderat att vara väldigt noga med deras mat för att förhindra hälsoproblem som större hundar är mer benägnare för.

Veterinärvård: kostar mer för större hundraser

Större hundar behöver mer utrymme för att röra sig och motionera, så du måste se till att ditt hem är tillräckligt stort för dem. Du måste också budgetera för extra veterinärvård under hundens livstid eftersom de är mer benägna att drabbas av hälsoproblem. De vanligast hälsoproblem för större hundraser brukar vara Förlust av hörsel och syn, ledproblem, demens/kognitiv störning, cancer och hjärtproblem

Vikten av regelbunden aktivitet och motion

Stora hundar behöver mycket motion, så du måste se till att du har tid och ork att gå ut med dem regelbundet. Utan tillräcklig motion och aktivitet så händer det ofta att dom lider av hyperaktivitet, stress vilket kan leda till hundar oftast förstör möbler och liknade.

Försäkring är dyrare för större hundraser

Din försäkringspremie blir högre om du har en stor hundras. Detta beror på att de är mer benägna att orsaka skador och vara inblandade i olyckor. Det är alltså viktigt att ta med detta i kostnaden för att ägare av en stor hund. Kostanden brukar variera mellan 20-40 procent i jämföresel med mindre hund raser så det är väldigt viktigt man tittar runt mellan olika bolag innan man väljer vilken försäkring som passar er hund.

Spara pengar genom hundägarskap

Det finns vissa kostnader som följer med att äga ett husdjur, men vad vissa kanske inte inser är att dessa kostnader kan kompenseras genom att skaffa en större hund. Större hundar kan ge många fördelar, och hjälpa en att spara pengar bland annat genom.

Skydd: En hund kan fungera som en utmärkt avskräckning för inbrottstjuvar och andra brottslingar.

Närvaron av en hund avskräcker ofta potentiella brottslingar från att försöka göra ett inbrott, eftersom de är medvetna om att hunden kan skälla och varna husägarna. I vissa fall kan hunden till och med försvara hemmet och dess invånare mot en inkräktare.

Sänkta försäkringsavgifter: Många försäkringsbolag erbjuder rabatter till husägare som har en hund. Det är en fördel många inte vet så fråga gärna runt.

Det finns gott om andra alternative hur en större hund kan hjälpa med att minska kostnader och spara på andra sätt så länge man som hundägare håller sig välinformerad.

Du gillar kanske också...