Adoptera en hund

Hej på er alla hundälskare!
Idag tänkte jag skriva lite om hundadoption. Det är säkert många där ute som går i hundtankar och är sugna på att skaffa en fyrbent familjemedlem. Först och främst är det självklart jätteviktigt att veta att man har tid och ork, det är ingen cykel man skaffar som man bara kan ställe ifrån sig när man är trött. Detta är en levande varelse som kräver ständig uppmärksamhet. Men när man väl tänkt igenom sitt beslut och ska ta steget till att faktiskt öppna sina dörrar för en voffsing, då är det jättebra att veta om att hundadoption finns. Istället för att köpa en dyr rashund som haft det bra och kommer att fortsätta att ha det bra så finns det hundar som inte är lika lyckligt lottade. Det finns en alldeles för stor mängd hemlösa hundar som kan ha varit utsatta för både det ena och det andra. Det enda dessa hundar önskar är att få en ny familj och känna kärlek.

Det finns hur många organisationer som helst idag där du kan adoptera hemlösa hundar ifrån. Tyvärr är det många som måste avlivas för att inte tillräckligt med intresse alltid finns, men många hamnar även hos kärleksfulla familjer och har därefter blivit en mycket uppskattad familjemedlem. Så kika gärna på olika adoptionssidor och ta kontakt med organisationer för att se om det kanske finns en liten vovve som passar just dig och din familj.

Att tänka på när man adopterar en hund är att alla i familjen ska vara med på det och villiga att hjälpa till. Du som adopterar måste oftast vara över 20 år gammal. Under de första veckorna måste du ha möjlighet att vara hemma med din hund. En hund får heller aldrig lämnas ensam i mer än fyra timmar. Kommer er hund ha en dagmatte så vill ofta adoptionsbyråer ha information om det och även kunna kontakta denne. Många adoptionsbyråer vill även kunna komma och hälsa på hunden efter en tid för att se till att allt ser ut som det ska. Vilket är jättebra, det är aldrig roligt när ett djur hamnar i fel händer.

Det finns självklart en massa annat att fundera kring när det kommer till detta ämne, men se till att verkligen tänka igenom ditt beslut och kika gärna på adoptions alternativ.

Du gillar kanske också...