Hundarna som blev krigshjältar

lucca wardogOfta pratas det om krigshjältar. Men hur ofta hör berättar man om våra fyrbenta kompisars insatser i krig och hemskheter. Under världskrigen så värvade den brittiska armen miljontals hundar och andra slags djur som även hjälpte dem vinna många strider. Vi tänkte i detta inlägg belysa några av dessa hjälteinsatser och minnas dessa tappra hanar och tikar som vigt sina liv åt att göra världen bättre för både man och djur!

Visste ni att i Storbritannien så finns det numera en medalj som delas ut årligen till tappra djur som gjort skillnad i strider och konflikter? 60-talet djur har blivit belönade med denna medalj vilket är fantastiskt tycker vi!

 

Lucca

lucaa

Förra året blev den tyska shäfern Lucca, belönad med en medalj för tapperhet. Hon fick sin medalj efter att ha skyddat sina medsoldater under 400 uppdrag i Iraq och Afghanistan! Lucca skadades svårt i en strid och förlorade ena sitt framben, men klarade sig lyckligtvis och mår idag väldigt bra!

Chips

Hund som hjälpt till i krig

Chips var en annan krighjälte som var den mest belönta hunden under andra världskriget! Han var med i strid på flera olika fronter och hjälpte till att hålla fångar tillfångatagna. Han fick flera medaljer och levde sina sista dagar hemma i sitt hem i USA efter att ha krigat under hela andra världskriget.

Smoky

Hundar är krigshjältar

Smoky var en Yorkshire terrier som befann sig i Stilla havet under andra världskriget. Han var till stor hjälp under kriget efter att han hittats i ett rävboa och använde sedan hörsel och lukt för att hjälpa sina kompanjoner, när faran var över ställde han även upp och underhöll sina tvåbenta kompisar!

Stubby

Sir doggy dog

Stubby är den mest kända fyrbente krigshjälten som finns. Han var en american Pit Bull Terrier. Han smugglades till Frankrike under första världskriget. Han agerade under många strider och har räddat livet på otaligt många! Han användes för att varna för gasattacker, var med under 17 strider och fyra offensiver! Han hjälpte även till att sniffa fram soldater som saknades, han sniffade även ut en och annan tysk spion i skyttegravarna.

 

Mer ära åt hundarna säger vi!

Du gillar kanske också...