Tricks att lära din hund

För er som gillar att spendera mycket kvalitetstid med er hund så kan utlärande av olika hundtricks vara roligt att fördriva tiden med när ni umgås. Det finns ju en hel rad olika tricks att lära sin hund. De gamla vanliga tricksen som sitt, ligg, skaka tass och liknande. Men det finns hur mycket mer som helst att lära din hund. Både tricks som kan vara användningsbara eller endast för att de är roliga. Här är lite tips på olika roligheter som du kan öva din hund till att göra.

Hämta något. Nu menar vi inte det klassiska apport. Utan faktiskt föremål som kan vara användningsbara att hämtas. Till exempel kan du öva upp din hund till att leta fram din ena sko när du ska iväg någonstans och inte riktigt vet vart du har lagt av dig båda skorna. Det kan vara att din hund hämtar tidningen och kommer in med den till dig lagom i tid till morgonkaffet.

Ska du packa ned saker i kartonger inför flytt, eller bara lägga saker i lådor när du städar så kan du faktiskt träna upp din hund till att hjälpa till att städa. När du går och plockar i ett rum kommer det att gå dubbelt så fort om du har en hjälpreda som plockar tillsammans med dig. Du kan dessutom lära dina hundar att tända och släcka lampor beroende på vad ni har för strömbrytare hemma. Har ni en sådan som man vrider på kan det tyvärr bli lite svårt.

Detta är bara några av de tricks som du kan lära din hund. Men använd fantasin. Vad skulle du kunna lära din hund som skulle kunna vara till nytta i din vardag? Men du måste tänka realistiskt och även hålla koll så att det inte är något som skulle kunna skada din hund.

Du gillar kanske också...