Hundfoder

Det är inte lätt att välja rätt foder till sin fyrbenta vän. Utbud av foder till hund kan liknas vid en djugel, minst sagt. Det handlar inte bara om att välja rätt märke utan också att välja rätt sorts foder anspassat till hundens karaktär. Vi har därför listat våra främsta tips när det blivit dags att välja eller kanske byta hundfoder till din vovve.

 

  • Väg in hundens behov

Alla hundar är olika. Därför är det viktigt att väga in faktorer som allergier, känskliget, aktivitetsnivå och eventuella hälsoproblem när du väljer foder. Det finns till exempel särskilda fodersorter som förebygger problem glanslös päls och övervikt eller ökar muskeltillväxten och energinivåerna hos trötta hundar. Gör en utvärdering för att komma underfund med vad just din fyrbenta vän behöver!

 

  • Dyra alternativ  behöver inte alltid vara de bästa

Även om det generellt funkar så att de mer påkostade fodersorterna hör till de bättre är det långtifrån regel. På marknaden skiljer sig inte de allra dyraste märkbart från billigare alternativ. Var källkritiskt och bedöm själv!

 

  • Tipsa varandra

Vi hundägare gillar att dela med oss! Fråga dina vänner om tips och råd kring hundfoder, kanske har de en favorit de gärna delar med sig av. Referenser är det allra bästa sättet att bli klok på.

 

  • Beställ online

Genom att handla hundfoder på nätet kan du få ner priset ordentligt, vilket alltid är trevligt! Det kanske känns krångligt att inte ha någon att fråga, men ingen fara, oftast finns utförliga tabeller där du kan se vilket foder som  passar din hunds karaktär och viktklass. Supersmidigt!

 

Vi hoppas att du fått ett par matnyttiga tips när det gäller valet av hundfoder. Dela gärna med dig av din favorit i kommentarsfältet nedan!

 

 

Du gillar kanske också...