Föreläsningar

Nu börjar äntligen sommaren smyga sig på. Den bästa årstiden för alla som gillar att vara ute och hitta på aktiviteter. Och en extra passande årstid för dig som har hund. Under sommaren i Sverige finns det mängder av event att besöka i sällskap av din vovve. Det finns även föreläsningar och läger, ja mängder av skojigheter att ta del av och samtidigt knyta bandet mellan dig och din hund ännu starkare.

Det finns till exempel föreläsningar att gå på där du kan lära dig en massa nyttig information och fakta om du går i tankarna att låta din hund bli avelshane eller hona. Kanske funderar du på att skaffa små valpar i ditt hem men vill gärna ha mer information kring sådant så du vet till 110% hur du ska agera och ta hand om din gravida hund och sedan nyfödda valpar. Det är alltid bra att veta vad din hund ska äta och inte får äta när den är gravid. Hur mycket motion ska en gravid hund ha och hur ofta sover eller vilar den? Det är frågor som kan dyka upp när man går i valptankar och även sådana frågor du kan få svar på genom att gå på föreläsningar. Vad som gäller skiljer sig ofta beroende på hundens ras vilket kan göra det svårt att googla fram bara.

Det finna även andra evenemang och föreläsningar att gå på. Ett populärt är Nose Work-läger. Där lär sig hunden att ta sig an nya dofter för att sedan söka upp dessa. Det finns ett flertal roliga lektioner att delta i eller läger att gå på. Där kan du och din hund uppleva en massa skoj tillsammans och ha ett helt gäng roliga dagar med både inläran och lek. Det finns dessutom tävlingar inom detta område som man kan anmäla sig till om man tycker detta är kul. Då ska din hund med hjälp av sitt luktsinne finna olika utplacerade föremål. Du kan själv öva på detta hemma genom att låta din hund lukta på olika dofter och sedan gömma doften någonstans för din hund. Sen ska din hund finna denna. Detta är jättebra träning för din hund och kan vara en rolig aktivitet för er båda.

En annan jättebra föreläsning att gå på är Första hjälpen föreläsning för din hund. Det är alltid bra att veta hur du ska agera om olyckan är framme. Här får du lära sig hur du hanterar situationer om din hund skulle kvävas, börja blöda kraftigt och andra tråkigheter som kan hända. Om en hund är med om en olycka kan den även bli väldigt nervös. Då är det bra att veta hur du ska hantera din stressade hund för att lugna ned den och för att lättast möjligt kunna ta den till veterinär. Du lär dig även om sjukdomar och annat som kanske inte alltid är så lätt och se. De berättar under föreläsningen om olika symptom och tecken att hålla koll på för att se om din hund inte mår bra. Du lär dig också om saker som man tror är uppenbara men som inte alltid är det. Till exempel tecken på hur en helt frisk hund ser ut och agerar.

Det finns med andra ord en hel uppsjö av event och föreläsningar att gå på. Både roliga och lärorika. Det är aldrig fel att ha lite kunskap i bakfickan och det bästa är att du får spendera tid med din fyrbente lille vän.

 

Du gillar kanske också...