Nybörjarguide om valpar

Om du funderar på att skaffa en hundvalp är det viktigt att du vet vad du kan förvänta dig innan du tar hem din nya lurviga vän. Valpar är mycket arbete, men de kan också vara mycket roliga. I den här guiden får du lära dig grunderna för att uppfostra en valp, från att göra husse och utfodra till att träna och leka. När du har läst klart den här guiden är du redo att anta utmaningen att uppfostra din egen valp! Varför nöja sig med valpar? När du ändå är igång kan du lära dig om Cardonas kurs eller hur man köper kryptovaluta online!

Hur man tränar en valp på 7 dagar

Dag 1:

Börja med att lära valpen sitt namn. Vänj dem vid att komma till dig när du ropar på dem. Du kan göra detta genom att erbjuda dem en godbit eller leksak varje gång du säger deras namn.

Dag 2:

Börja arbeta med grundläggande lydnadskommandon som sitta, stanna, kom och ner. Se till att berömma din valp när den lyder ett kommando.

Dag 3:

Börja potträna din valp om den inte redan är tränad. Det är viktigt att ta ut dem ofta så att de kan lära sig var det är lämpligt att gå på toaletten.

Dag 4:

Introducera din valp till andra människor och djur. Detta kommer att hjälpa dem att vänja sig vid att umgås med olika typer av människor och djur.

Dag 5:

Börja lära din valp grundläggande manér som att inte hoppa upp på människor eller bita. Var konsekvent med dina kommandon och belöningar så att de lär sig vad som förväntas av dem.

Dag 6:

Arbeta med alla lydnadskommandon som din valp har problem med. Ha tålamod och fortsätt öva så att de kan behärska kommandona.

Dag 7:

Fortsätt att arbeta med alla ovanstående saker och börja lägga till nya utmaningar också. Det kan till exempel handla om att lära dem trick, agilitybanor eller något annat du kan komma på för att hålla deras hjärna aktiv.

Hur du tränar din valp på pottan i 3 enkla steg

1. Välj ett utsett område där du kan gå på pottan

Det första steget i potträningen av din valp är att välja en plats för potträning. Det kan vara antingen inomhus eller utomhus, men det är viktigt att se till att området är lättillgängligt för din valp och lätt att städa efteråt. Det är också en bra idé att välja ett område där din valp känner sig bekväm och avslappnad.

2. Upprätta ett regelbundet pottschema

När du väl har valt ett utsett pottområde är nästa steg att upprätta ett regelbundet pottschema för din valp. Det innebär att du tar med den till sitt pottområde med bestämda intervaller under dagen, till exempel efter måltider eller tupplurar. Det är viktigt att vara konsekvent med schemat så att din valp kan lära sig när den förväntas gå.

3. Belöna bra pottbeteende

När din valp använder det utsedda pottområdet på ett bra sätt ska du berömma den och belöna den med en godbit eller leksak. Denna positiva förstärkning kommer att uppmuntra din valp att fortsätta med det goda arbetet. Med tålamod och konsekvens kommer din valp att vara pottränad på nolltid!

Du gillar kanske också...