Dagens hundras: Amstaff

Idag tänkte vi skriva lite fakta om hur hundrasen Amstaff fungerar, eller American Sattfordshire terroer som det egentligen heter. Rasen härstammar ifrån pitbullterriern och var tidigare ansedd som en kamphund. Men den har sedan långt tillbaka erkänts som en självständig ras och är idag en passande familjehund. Rasen är en mycket social och trevlig familjehund och gillar att ha mycket att göra. Mentaliteten på hundrasen ska vara stabil, glad, orädd och lite envis. De ska vara självsäkra och fulla av liv. De är mycket sociala och nyfikna och vill gärna vara med när det händer saker. Det är därför viktigt att veta att man kommer kunna ge sin hund mycket med tid om man bestämmer sig för att skaffa en Amstaff.

När det kommer till hälsa och sjukdomar gällande denna ras så är det en väldigt frisk hund. Däremot kan det hända att de får olika hudåkommor och utslag, precis som andra hundar. Andra ovanligare sjukdomar som kan förekomma för denna hundras är armbågsdysplasi, höftledsdysplasi, korsbandsskador, eller cerebellär ataxi.

Annars är Amstaff rasen är väldigt fin hund som blivit mer och mer populär på senaste. De är vänliga och gillar sällskap. De har även kort och väldigt lättskött päls. Amstaff kräver dock en väldigt fast uppfostran och passar bäst hos folk som är hundvana sedan tidigare. Det är en hund som kräver mycket tid och uppfostran vilket betyder att du inte bör skaffa denna typ av hund om du vet att den kommer bli lämnad själv under längre perioder eller om du inte kommer ha tid att uppfostra den.

9

Du gillar kanske också...