Dagens hundras: Tax

Hej på er, jag tänkte lägga till en helt ny kategori på denna sida, nämligen ”Hundraser”, här kommer jag då och då att uppdatera om olika slags hundraser och hur de fungerar för att ni som är sugna på att skaffa hund ska kunna bläddra runt och läsa på lite inför ert val utav hund, och vilken ras passar bättre att starta denna kategori med mer än hundrasen tax?

Taxen härstammar ifrån Tyskland och finns i tre olika hårslag och tre olika storlekar. Korthårig, Långhårig och strävhårig, samt normalstor, dvärgtax och kanintax. Taxen passar både som jakthund och som mysig familjehund. Något som är viktigt att tänka på när man skaffar en tax är att man måste vara sträng kan vara lite envis och vill gärna bestämma vilket betyder att det är väldigt viktigt att visa tydligt redan från början vem det är som bestämmer i hemmet. Taxar har även lätt för att skälla en del då de vill ha uppmärksamhet. Allt som allt är taxar underbara hundar, men som du måste vara sträng med, men ni kommer garanterat att ha kul ihop. Tax rekommenderas inte om det är första gången du skaffar hund och inte är van.

Taxar är generellt friska och långlivade hundar med väldigt få hälsoproblem, men som vilken individ som helst så kan självklart även en tax bli sjuk och det är viktigt att läsa om olika vaccinationer som man bör ge sitt husdjur för att det ska få ett så friskt och långt liv som möjligt och må bra. HÄR är en jättebra site för er som ska skaffa hund och vill veta vad som behövs när det gäller vaccinationer och andra behandlingar.

För er som är intresserade så är/var dessa kändisar ägare av hundrasen tax: James Dean, David Hasselhoff, Dorothy Parker, Joan Crawford och Pablo Picasso.

Rabbit Dachshund (1)

Du gillar kanske också...