Dagens hundras: Fransk bulldog

Denna urgulliga ras har blivit otroligt populär med åren. Om du funderar på att skaffa en fransk bulldog kan det vara bra att ha så mycket information som möjligt innan. Man skulle kunna tro att den franska bulldogen kommer från Frankrike men den härstammar från England och den engelska bulldoggen. En fransk bulldog är mycket sportig, gillar att röra på sig men kräver inte överdrivet mycket motion. Denna hundras kan man lätt ha om man bor i en lägenhet också. Rasen har blivit nämnd som en av de populäraste hundraserna för ett fåtal år sedan.

fransk-bulldog

Utseende och skötsel

En fransk bulldog kan väga mellan 10 – 15 kg trots mycket motion. Färgen på en fransk bulldog kan variera väldigt mycket men de allra vanligaste färgerna är beige, svart och vit. Den svarta varianten anses vara mer speciell. Ansiktet är vanligtvis platt vid nosen och ser lite tillbakadragen ut medan öronen står rakt upp i luften. Svansen är väldigt kort och man märker inte av den så värst. Trots detta lyckas en fransk bulldog charma alla människor i sin närhet. När det kommer till skötseln behöver denna ras inte så mycket vård eftersom pälsen är glänsande fin. Öronen ska man vara noga med att torka så ofta som möjligt. Däremot är det alltid bra att se till så man sköter hygienen på sin hund oavsett för att undvika bakterier och andra orenheter.

frenche-bulldog

Hälsa och egenskaper

Denna hund är lekfull, trevlig och utstrålar mycket energi. Det är viktigt att man ser till att ge en hel del uppmärksamhet och mental stimulans till en fransk bulldog eftersom hundrasen kräver det för att må bra, precis som alla andra hundraser. Hälsan hos en fransk bulldog är någorlunda bra i jämförelse med andra raser eftersom det endast förekommer andningsproblem hos en fransk bulldog. Utöver detta finns det inga andra sjukdomar som brukar vara vanliga hos rasen.

fransk_bulldog

Du gillar kanske också...